Werelddag van de statistiek

Héél toevallig vind ik :

"Op woensdag 20 oktober 2010 (20-10-2010), wordt voor de eerste maal op initiatief van de Verenigde Naties een Werelddag van de statistiek (World Statistics Day - WSD) georganiseerd."

Tijdens haar 41ste zitting in februari 2010 besliste de Statistische Commissie van de Verenigde Naties (United National Statistical Commission - UNSC) een Werelddag van de statistiek te vieren onder het thema “ Viering van de talrijke verwezenlijkingen van de statistiek: dienstverlening, vakkundigheid en integriteit”.

Lees : http://statbel.fgov.be/nl/statistieken/cijfers/index.jsp.

Vakkundigheid en dienstverlening : hopelijk meestal wel, maar toch dikwijls niet ; maar integriteit ??? Terwijl we drommels goed weten dat de officiële statistieken in vele landen niets anders zijn dan een propaganda-instrument ?

En zelfs indien alle officiële statistieken betrouwbaar zouden zijn : waarom een werelddag ? Ik noem dat zelfverheerlijking en politiek correcte onzin ! Laat alle statistici die dag rustig verder werken aan het uitbouwen van de betrouwbaarheid van hun product. Dat zou tenminste een nuttige tijdsbesteding zijn.

1 comment:

Pablo Carpintero said...

Ik kwam op die website terug omdat een donkergroene wereldverbeteraar het in een artikel nog had over het Nationaal Instituut voor de Statistiek ...