Kwaadwilligheid

Al jaren aan een stuk zingen onze Flaamse voorgangers de mantra dat het federale niveau incompetent is en dat de franstalige voorgangers kwaadwillig zijn.

Uit het niets duikt nu in mijn krant het bericht op dat Oosterweel een schaduw werpt over de federale preformatie omdat de Flaamse partijen geen regering willen waar anderen inzitten waarmee ze inzake Oosterweel niet meer door hetzelfde deurgat zouden kunnen. Dit bericht beheerst de voorpagina en wordt in de krant ook nog uitvoerig belicht.

In feite gaat het hier om het burgemeesterschap van Antwerpen. Het is nog niet genoeg dat we voordturend geteisterd worden met media-artisten en BV's die enkel ABA (algemeen beschaafd aantwaarps) kunnen praten : nu moeten die stammentwisten in Antwerpen - waar het allang niet meer om de substantie gaat - ook nog wegen op het federaal niveau dat inzake Oosterweel - het weze vermeld - geen enkele bevoegdheid meer heeft.

Het is dus allang niet meer : wat we zelf doen doen we beter, maar : als we het zelf niet kunnen, mogen anderen ook niet slagen.

Tenzij ... tenzij natuurlijk deze plotse oprisping van Oosterweelkoorts gewoon een zet is van sommige media die er niet moeten van dromen dat de federale regeringsvorming wel eens zou kunnen slagen, en zo hun Flaamse agenda weer op de backburner zou schuiven.

Arm Flaanderen !

1 comment:

pablo said...

Uit de reactie van een lezer op de website :

"Dit dossier is het meest markante voorbeeld van het feit dat Vlaamse autonomie helemaal geen garantie is voor beter bestuur."

Amen ! Amen !! Amen !!!