Raus damit !!

Waar onze regeringen toe in staat zijn.

"België aanvaardt alle eisen van de Fifa om in 2018 of '22 (met Nederland) het WK te mogen organiseren. Ook als dat een belastingvrijstelling inhoudt. 'We stonden onder druk', vergoelijken regeringsbronnen."

Lees :
http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=0H2TIQEN&word=wk+2018+belastingvrij#meest-recent en http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=0H2TIS17&word=het+verlanglijstje+van+de+fifa.

Het verlanglijstje van de FIFA :

"1. Alle WK-bezoekers die gebonden zijn door visumplicht krijgen vrije en gratis toegang tot het Belgische grondgebied.
2. Arbeidsvergunningen worden zonder wachttijd ter beschikking gesteld. Specifieke arbeidswetten, zoals beperkingen op de werktijd, worden tijdelijk opgeheven.
3. De Fifa en Fifa-partners krijgen volledige vrijstelling van belasting op alle inkomsten en uitgaven. Fifa-aannemers worden beperkt belast.
4. België draagt alle uitgaven die te maken hebben met het handhaven van de veiligheid.
5. De Fifa en Fifa-partners mogen onbeperkt en kosteloos vreemde munten in- en uitvoeren of omzetten naar Amerikaanse dollar, euro of Zwitserse frank.
6. Ten laatste op 1juni 2013 worden alle Fifa-symbolen, -merken en intellectuele rechten beschermd. Namaak, ‘ambush marketing' en herverkoop van tickets worden verboden en de overtreders actief vervolgd. In een straal van 2 km rond de stadions en de WK-sites beslist de Fifa wie handelsactiviteiten mag uitvoeren. De Fifa controleert de toegang tot alle officiële WK-sites en de toegang tot nieuws. WK-partners mogen onbeperkt hun goederen en diensten verkopen in het stadion. Belgische handels- en mediawetten die interfereren worden tijdelijk opgeheven.
7. De Fifa krijgt gratis de beschikking over alle mogelijke telecommunicatievoorzieningen van de beste kwaliteit.
8. Indien een van de overheidsgaranties niet wordt nagekomen zal de Belgische overheid de mogelijke schade vergoeden die de Fifa of een van zijn partners ondervindt."

Dit is echt on-voor-stel-baar ; de regering staat met de broek rond de schenen. Een deel van de Belgische wetgevingwordt dus opgeschort indien dit tornooi ooit in de Benelux georganiseerd wordt.

En het punt 8 klopt alle anderen samen.

Is dit echt een voetbalziek en voetbalgek land (en dan nog) of zijn al de heren die dit "bidbook" voorbereid hebben zwaar gedrogeerd en hebben zij iedere band met de realiteit verloren ?

Feest vieren met het geld van anderen ? Geen eurocent voor die bloedzuigers !

IS ER NOG GEEN PETITIE OPGESTART TEGEN DIE WAANZIN ?

4 comments:

Pablo Carpintero said...

Hoe komt het dat we hier nmaanden lang niets over gehoord hebben ? Het bidboek is al in mei overhandigd.

Pablo Carpintero said...

Kan een regering de wetgeving zo maar tijdelijk opheffen of uitschakelen voor een "sport"-evenement ?

Waar zijn al die Fortis advocaten ? Het gaat hier ook om veel geld.

Rudolf said...

Hierbij de gezochte URL ivm een petitie

http://petities.nl/petitie/geen-wk-in-nederland-in-20182022--2

Pablo Carpintero said...

Dank Rudolf ... en 72 handtekeningen, waarvan vele anoniem zijn, dat belooft !