Vijgen na Pasen

"De Staatsveiligheid is niet opgezet met het feit dat een hoge geestelijke van het bisdom van Namen, diaken Jean-Pol Druart, 'iets te opzichtig' liet merken dat hij medewerker is.

In oktober 2005 werd Jean-Pol Druart uit Bomel door de huidige aartsbisschop André-Mutien Léonard tot diaken gewijd, een van de drie hogere wijdingen in de rooms-katholieke kerk. Een diaken kan beschouwd worden als volwassen misdienaar of hulppriester."

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=GFU2TH4A5.

Dat zijn nu echt nog eens irrelevante vijgen na Pasen. Wat kan het nut zijn van dergelijk "nieuws" behalve goedkope verdachtmakingen ?

"Een hoge geestelijke" : in militaire termen in het beste geval een sergeant-majoor, en dan nog ...

"In 2005" : dat noem ik nu echt kort op de bal spelen ...

"Een volwassen misdienaar of hulppriester" : is er dan op de ganse redactie géén enkele persoon meer uit de tijd van AVV-VVK of erna, die in een paar woorden een zinnige uitleg kan geven over die functie ? Alhoewel, in een paar woorden ...

1 comment:

Pablo Carpintero said...

Uit hetzelfde artikel :

Nu pas heeft de Staatsveiligheid ontdekt dat er ook in vermeld staat dat de getrouwde man actief is als 'divisionair inspecteur bij de Staatsveiligheid, geattacheerd aan de pastorale ploeg Namen-centrum'.

Dat is dan weer enigzins geruststellend !