Verslaafd aan de beurs

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=NU2TOG3D&word=verslaafd+aan+de+beurs.

Een uitreiksel - een vrouw vertelt over haar "verslaafde" echtgenoot :

" 'Een paar jaar geleden hoorde hij van iedereen hoe ze bakken geld verdienden op de beurs. Verleid door dat makkelijke gewin wilde Marco ook op de beurs spelen', vertelt ze. 'Hij wist daar niet veel van af. Maar hij was ervan overtuigd dat het niet moeilijk kon zijn, aangezien iedereen het deed. Aanvankelijk ging het ook vrij goed. Hij leerde erover bij en boekte een paar succesjes. Na een tijdje begon hij zich een echte specialist te voelen en sloeg hij almaar meer aan het speculeren met almaar meer geld.'

Maar toen begon het slechter te gaan op de beurzen. En Marco verloor geld. Veel geld. Nadine wil geen exacte bedragen noemen, ze houdt het op 'enkele honderdduizenden franken'. "

Ik ben niet verslaafd aan de beurs ; ik heb niet gespeeld ; ik heb mijn spaarcenten aan een zeer "respectabele" bank gegeven om ze professioneel en veilig te beleggen. En ik ben een pak meer kwijt dan Marco.

Misschien zijn de banken dus echt geen cent beter dan Marco. Ik ben hoe langer hoe meer geneigd om dat te geloven, en ik weet nu wel zeker dat ik mijn centen beter onder mijn oorkussen bewaard had. Ik heb volop "geprofiteerd" van de val van de beleggingen in 2008 - 2009. Maar de heropleving ? Nada !

No comments: