Regerings-mis-vorming

Hoe lang zijn ze nu al aan het "memmen" over redelijk tot totaal onbelangrijke onderwerpen, terwijl hét probleem van de komende jaren, te weten de afbouw van de staatsschuld, bij mijn weten nog altijd niet aan de orde geweest is ? Indien ik mij vergis hoor ik het graag.

Ik kan me niet opwinden over verloren achterhoede gevechten zoals BHV, wanneer ik zie dat onze gezamenlijke welstand en welvaart voortdurend afgeknaagd en ondermijnd worden.

En toch geloven blijkbaar nog velen dat het in Flaanderen veel beter zou gaan indien deze prutsers en blinde ideologen het voor het zeggen zouden hebben !

6 comments:

Pablo Carpintero said...

Een "totaal ongepaste" opmerking van een bijna wanhopige burger :

sluit de zeven partijvoorzitters op in een niet te grote kamer zonder vensters. Weiger hen alle eten en drinken ; neem hun gsm en andere speeltjes in beslag en verbreek alle contact met de media.

Eens zien of ze dan geen redelijke oplossing zouden vinden ...

davy said...

t'zou misschien helpen om tot een oplossing te komen...
maar hoe rap zou het terug ambras zijn als ze terug buiten komen (of zijn)??

pablo said...

Een redactrice van De Standaard roemt de nieuwe zakelijkheid van de (piep-)jonge Vlaamse onderhandelaars.

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=432UJMD9.

Een nieuw verantwoordelijkheidsgevoel met een iets bredere focus dan Flaanderen had anders ook geen kwaad gekund ...

pablo said...

Een beetje staatszin in plaats van partijbelang zou niet misstaan bij alle partijen. Dreigen met "het land in handen laten vallen van de speculanten" is niet alleen ongepast ; waarom "slapende" honden wakker maken ?

Overingens hebben die totaal overbodige categorie graaiers (ik bedoel de speculanten) bij mijn weten de huidige crisis niet veroorzaakt.

Anonymous said...

Allez, allez ! Serieus blijven hé ! Indien den Belgiek uiteenvalt zal Kris Peeters de speculanten wel weghouden uit Vlaanderen !

pablo said...

Een van de "grote" jongens wil nu alleen nog met de andere "grote" jongen afspreken en al het klein grut uit de bespreking houden.

Is dat democratie ? Dat belooft ...