Zwitserse minaretten

"Bij het referendum over een verbod op het bouwen van nieuwe minaretten in Zwitserland, heeft 57 procent van de stemmers zich uitgesproken voor een dergelijk verbod. Dat blijkt uit de definitieve uitslag van het volksbevraging."

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF29112009_013.

Een verbod is so wie so overbodig : binnen enkele jaren kunnen de moslims de verlaten christelijke kerkgebouwen in het groot opkopen.

4 comments:

Pablo Carpintero said...

Het verbod werd goedgekeurd "ondanks heftige tegenstand van de regeringspartijen en van mensenrechtenorganisaties".

Dezelfde organisaties die zich er "met hart en ziel" voor inzetten om alle christelijke symbolen uit de openbaarheid te doen verdwijnen ?

Pablo Carpintero said...

Uit de Financial Times :

"Switzerland’s big multinational companies had warned of the dangers of a “yes” vote, amid fears that it could prompt actions against Swiss interests in Muslim countries or calls for a boycott of Swiss products."

Of het verbod moreel is of niet heeft geen enkel belang : de positie van de Zwitserse bedrijven wel. Maar één ding moet gezegd worden : ze kennen hun "markten" blijkbaar wel heel goed !

Pablo Carpintero said...

Oei, oei, oei, de politiek correcte wereld staat verontwaardigd op zijn kop te dansen.

Misschien terecht, misschien onterecht ; niets is zwart of wit, hoewel sommigen ons dat wel zouden willen doen geloven.

Een hoogleraar in Oxford weet dat "... de politieke partijen in Zwitserland en de rest van Europa bang zijn geworden en terugschrikken voor een moedig beleid gericht op religieus en cultureel pluralisme."

Die heer is zonder enige twijfel veel belezener en verstandiger dan ik, maar is er één enkel land in Europa waar tot nu toe een "moedig beleid" terzake gevoerd is ?

Pablo Carpintero said...

Voor het voormeld artikel, zie : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=VF2IV35U.