Banksters

De kredietverlening door de banken verloopt zeer stroef in Flaanderenland (en elders ...).

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=TO2HMBOC.

De banken blijven op hun euro's zitten ... naar beneden toe toch ; naar boven verandert er weinig !

2 comments:

pablo said...

Ook het lezen waard :

http://www.tijd.be/nieuws/commentaar/Bankier_naast_God.8256748-620.art.

Pablo Carpintero said...

Hebben jullie dit ook gelezen ?

"Goldman Sachs, Morgan Stanley en JPMorgan Chase, drie Amerikaanse banken die de grootste financiële crisis sinds de Grote Depressie overleefden, zijn van plan om eind dit jaar opnieuw recordbonussen te betalen. Analisten schatten dat de 'Big Three' 29,7 miljard dollar aan bonussen zullen uitkeren. Dat is zestig procent meer dan vorig jaar en ook een stijging met 3 miljard in vergelijking met het vorige record (26,8 miljard), dat dateert van 2007.

Bloomberg berekende dat dit, verdeeld over 119.000 werknemers, neerkomt op 250.400 dollar per persoon. Dat ligt vijf keer hoger dan het gemiddelde inkomen van een Amerikaans gezin vorig jaar (50.303 dollar). Verwacht wordt dat de drie, onder druk van de overheid om salarissen te verbinden met resultaten op de lange termijn, vooral in aandelen en minder in cash zullen betalen.

Na de ineenstorting van Lehman Brothers in september 2008 kregen alle grote financiële instellingen staatssteun. Verwacht wordt dat de nieuwe recordboni door de Amerikaanse burger op verontwaardiging onthaald zullen worden."

Zie http://www.demorgen.be/dm/nl/3324/Financiele-crisis/article/detail/1027095/2009/11/09/Grote-drie-van-Wall-Street-voorzien-30-miljard-aan-bonussen.dhtml.