Statistieken

In mijn krant staat dat 174.973 Belgen sedert eind april een besmetting opliepen met de Mexicaanse griep, dat er spijtig genoeg twee overleden zijn "aan de gevolgen van de complicaties van een griepinfectie" en dat 329.285 vaccinaties geregistreerd werden ; ook weet de krant : "Het werkelijke aantal ligt veel hoger."

Eén vraagje : toen de "pandemie" aangemeld werd kon de diagnose enkel gesteld worden na een opname in het ziekenhuis. Nu is die diagnose blijkbaar veel gemakkelijker : er zijn zeker géén 174.973 Belgen opgenomen met verdachte symptomen.

En wanneer we al niet weten hoeveel spuitjes er gezet zijn, terwijl doktors over het algemeen toch heel goed kunnen rekenen en tellen, hoe zouden we dan moeten weten hoeveel besmettingen er al geweest zijn ?

3 comments:

pablo said...

Volgens de krant zei de hoofdguru ook :

"Wie uitspraken doet over wat nu komt, heeft ofwel een glazen bol of kletst uit zijn nek."

Heeft hij dat in een recent verleden dan zelf niet gedaan ?

En zou dat niet even goed kunnen gelden voor "quaky" en "shaky" historische statistieken als voor de toekomst ?

Anonymous said...

volgens bevriende dokters was het allemaal opgeblazen door de pers en media zodat iedereen opgefokt was en bij het minste verkouden in paniek was!!
je kunt maar van mex griep spreken bij hevige hoofdpijn,stijve nek en hoge koorts en dan nog is de beste remedie het uitzweten in bed!!

pablo said...

Dank je dokter anonymous.