't Zijn lappen

In zijn weekend editie geeft De Standaard er nog maar eens stevige lappen op.

In het artikel "Herman opent zijn mond enkel nog om te ademen"

-- staat dat The Economist weet : " Van Rompuys belangrijkste ervaring op de internationale scene is een Belgisch-Duitse rel over de Scheldeverdieping." (blz 20). De aanhalingstekens staan er ook in de tekst.

De betrokken journalist kan dus niet eens correct copiëren want in het vertaalde artikel van The Economist op blz 40 staat wel degelijk "de Belgisch-Nederlandse ruzie".

-- staat op blz 21 een niet te beste foto van Van Rompuy die een boek van Gordon Brown leest. Ondertitel : "Verhofstadt met het boek van Gordon Brown op schoot."

-- En is het louter toevallig dat op blz 20 een foto staat, bijna een halve bladzijde groot, waarop de eerste minister heel alleen aan tafel zit in een enorme kloosterrefter met een groot kruisbeeld aan de muur en een waterkan en soepbol voor hem ? Mooie foto, maar over de intentie zal ik maar niet oordelen.

Verder staat in een column over Fort Hood, waar een majoor dertien mensen vermoordde en er dertig verwondde (ook cijfers van de krant) dat Houston de hoofdstad van Texas is. Hebben jullie daar op de redactie nog nooit iets gehoord over Austin ?

Misschien staan er nog veel meer fouten in deze krant ; ik heb ze niet bewust opgezocht.
Maar ja, ieder weekend honderden bladzijden vullen met "nieuws", pseudo-nieuws, weetjes, reclame, BV crap en andere horse manure is niet aan iedereen gegeven.

1 comment:

piet azijn said...

De majoor in Fort Hood heeft veertien levens op zijn geweten, maar ze weten nog niet of ze hem voor die veertiende moord ook gaan vervolgen : het ging tenslotte "maar" om een ongeboren baby.