België boven

Nog één laatste post over de mogelijke gevolgen van de eventuele benoeming van onze eerste minister op een Europese functie (zie "Politics"). Tussen haakjes : hoe meer men over die benoeming leutert, hoe minder ik er van geloof.

Een laatste post om te reageren op een paar titels in De Standaard , zie : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=K82HLNHJ.

"Leterme worstelt met Franstaligen" : niet alleen met Franstaligen, bij lange niet !

"Ex premier heeft belabberd imago in het zuiden van het land" : niet alleen in het zuiden, bij lange niet !

Indien er één man is die door zijn koppigheid en ... (vul zelf in) in zijn eentje het land totaal onbestuurbaar kan maken, dan is hij het !

Terecht zegt Beatrice Delvaux van Le Soir : "Hij gaat van de ene blunder naar de andere" en : "... hij zou zelf moeten beseffen dat hij niet geschikt is om eerste minister te worden. Hij heeft een soort geestelijke starheid die nefast is."

En het landsbelang moet voor het persoonlijk belang gaan.

2 comments:

Pablo Carpintero said...

Krijg ik gelijk of krijg ik gelijk ? De kansen van onze premier slinken. Eens te meer hebben onze media veel te veel lucht in het deeg geklopt.

Perfide Albion ...

pablo said...

Onze premier in De Standaard van vandaaf :

"Een eerste minister in functie kan zich geen kandidaat stellen, gezien het belang van zijn nationale mandaat. Maar als er een consensus bestaat, kun je zo'n belangrijke Europese functie niet weigeren."

Heuh ? Come again ?