Villa Hellebosch

In De Standaard staat een interview van zes bladzijden met twee steunberen van de Flaams politiek correcte progressieve meute. Met mijn excuses aan de uiterst charmante dame die een van de gesprekpartners is en die alles behalve op een steunbeer lijkt.

Ik voel er geen enkele behoefte aan die interviews - waarvan ik de inhoud grotendeels wel kan dromen - volledig door te lezen, maar ontdekte terloops wel een interessant citaat :

"Gewoonlijk wordt Villa Hellebosch" - een "prachtig gerestaureerd landhuis", gebouwd in de jaren 1930 in een domein van 15 hectaren in een glooiend stiltegebied in Vollezele, met een bos, een fruitboomgaard en een landschapspark - "door de administratie Cultuur van de Vlaamse Gemeenschap en de Brusselse literaire vereniging Het Beschrijf gebruikt als tijdelijk onderkomen voor buitenlandse schrijvers, die er vier tot acht weken in alle comfort kunnen werken."

Wel wel. Is dat ook al een basisfunctie van de overheid ? Buitenlandse schrijvers opvangen ?

Er zijn in dit apenland miljarden euros te beparen, die aan allerlei misschien wel zinnige maar niet noodzakelijke initiatieven besteed worden, maar die zeker niet met mijn belastingsgeld betaald moeten worden. Daar hebben we eenvoudigweg de centen niet meer voor.

No comments: