Solo op dertien

"De 13-jarige Laura Dekker wil zich eventueel in Nieuw-Zeeland vestigen om haar reis rond de wereld te kunnen maken. Het Nederlandse meisje heeft een alvast een verzoek ingediend bij afdeling burgerzaken van haar woonplaats Wijk bij Duurstede om zich te laten uitschrijven."

Lees : http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=DMF20090825_003.

Even een raadgeving aan onze noorderburen, die zelfs niets liever doen dan hun neus te steken in zaken waar ze geen zaken mee hebben.

Laat dat kind toch gaan, maar steek dan ook geen vinger uit indien of wanneer ze in moeilijkheden terecht komt. Heel misschien doet ze niet aan zelfoverschatting, maar zo komt het wel over bij het "commun des mortels". Blijkbaar denkt ze dat ze een soort godin is die alles aankan - laat haar dan ook haar plan trekken.

1 comment:

Pablo Carpintero said...

Ik heb ook van die "jongeren" gekend die denken dat ze alles kunnen en alles mogen en dat de wereld hun bloedeigen schelp is.

In mijn ogen waren de meesten van hen op jeugdige leeftijd al grondig miskweekt met als enig aandachtspunt de eigenwaarde, en f*** the rest of the world.

Over een gemiste opvoeding moet de Nederlandse regering zich dus geen zorden meer maken : waarschijnlijk is het al veel te laat om het stuur nog te rechten.

Maar dat is mijn persoonlijke mening, en wie ben ik ?