Robber Street

Bonusexcessen blijven gewoon bestaan op Wall Street : ondanks staatssteun en dramatische resultaten bleven de Amerikaanse banken vorig jaar megabonussen uitkeren aan hun personeel.

"Negen van de grootste Amerikaanse banken hebben vorig jaar 32,6 miljard dollar premies en bonussen betaald, terwijl ze samen 175 miljard dollar (123 miljard euro) van de belastingbetaler ontvingen. De premies houden geen verband met de financiële resultaten van de instellingen. Die scherpe kritiek staat in een donderdag gepubliceerd rapport van de procureur-generaal van de staat New York."

"De negen onderzochte instellingen kregen als eerste geld uit de TARP-fondsen van de Amerikaanse regering om de financiële wereld te redden.

De premies die Goldman Sachs, Morgan Stanley en JP Morgan Chase uitkeerden, overtroffen de winstcijfers van de instellingen, stipt het rapport aan. Goldman Sachs betaalde vorig jaar 4,8 miljard dollar aan premies aan kaderleden, of het dubbele van de winst van 2,3 miljard dollar. Bij Morgan Stanley werd 4,475 miljard dollar aan premies betaald terwijl de winst lager lag dan 1,7 miljard dollar.

Citigroup, een van de belangrijkste slachtoffers van de crisis, ontving 45 miljard dollar directe steun. De staat is met 34 procent grootaandeelhouder van de bank en uitgerekend Citigroup keerde in 2008 ruim 5,3 miljard dollar aan bonussen uit."

Lees : http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=S92DAVSH&word=bonusexcessen.

2 comments:

Pablo Carpintero said...

Remember those names.

pablo said...

En niet alleen op Wall Street :

http://www.tijd.be/nieuws/ondernemingen_financien/BNP_Paribas_zet_miljard_euro_opzij_voor_bonussen.8216409-433.art.

En wanneer zetten ze wat opzij voor de schade die zij hun klanten toegebracht hebben ?