Telenet

In October duwt Telenet zijn analoge kijkers nog maar eens drie nieuwe zenders door de strot. Dit najaar komen Exqi Plus, de kinderzender VTM Kzoe en Discovery Channel op de analoge kabel. Geen kat die er zit op te wachten, maar dat zal Telenet een zorg wezen !

En natuurlijk wordt de versleten plaat nog eens gedraaid : de plaats op de kabel is beperkt, dus moeten andere zenders verdwijnen. "Uit het pakket ARD, WDR, RAI, TRT en CNBC verdwijnen gemiddeld twee zenders per klant naar het digitale basisaanbod".

Lees : http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=S22DO00T&subsection=64.

Gelukkig maar kunnen ze niet langer kwaliteitsvolle internationale nieuwszenders liquideren, want die zijn al lang van de kabel gehaald. Het aanbod wordt hoe langer hoe infantieler en verwordt tot perfiede navelstaarderij, maar dat zal wel het meest opbrengen zeker ?

Daarenboven doceert De Tijd ook nog : "Het akkoord tussen Alfacam en Telenet past in de verbreding van het televisieaanbod van de kabeleigenaar."

Lees : http://www.tijd.be/nieuws/ondernemingen_media_telecom/Alfacam_spurt_hoger_na_tv-deal_met_Telenet.8219106-435.art.

Verbreding van het aanbod ??? Come again ? Verbreding van de cash flow zeker !

Maar ja, in medialand is de waarheid een zeer plooibaar begrip, en ik druk mij zéér voorzichtig uit.

1 comment:

pablo said...

De vroegere Mechelse premier van Flaanderenland heeft in zijn tijd véél onheil gesticht. Maar de stichting van Telenet was zeker een van zijn minst geïnspireerde ingevingen ...