Big brother

De minister van justitie wil dat alle elektronische communicatie twee jaar wordt bijgehouden. Het gaat onder meer over de registratie van het e-mailverkeer en het moment waarop iemand inlogt op het internet.

Lees : http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=DMF12082009_009 en ook : http://www.tijd.be/nieuws/binnenland/Justitie_maakt_internet_duurder.8218966-438.art - de commentaren bij dit tweede artikel zijn meer dan de moeite waard.

Deze post wordt opgedragen aan alle naievelingen die denken dat er privacy is op het internet. Ik moet een rechterlijke toestemming krijgen wanneer ik gegevens van minder dan 100 jaar oud van de burgerlijke stand wil opvragen over mijn naaste familie, maar vadertje staat mag alles.

En het zit er dik in dat wij nog zullen mogen bij betalen opdat vadertje staat onze communicaties nog langer zou kunnen lezen.

Maar we mogen ons toch echt gelukkig prijzen dat onze hyper-actieve minister zo slagvaardig en vastberaden direct de allergrootste problemen van de maatschappij durft aanpakken.

No comments: