Ik word het moe, doodmoe ...

Frontpagina van De Standaard :

"CO2 op hoogste peil in 2 miljoen jaar" met de onvermijdelijke gevolgtrekking : "De recente statistieken tonen dat de opwarming van de aarde onverminderd voortgaat "

Lees : http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=DL2EA7GN.

Ik word dat gejammer moe, doodmoe ...

Het is met de opwarming van de aarde zoals met de Mexicaanse griep. Tot nu toe veel geblaat en weinig wol. Het is overigens bekend dat de "klimaatalarmisten" zeer selectief zijn in hun statistieken, maar dat zijn hun tegenstrevers ook.

Hoe luider de klimaatjongens roepen, hoe minder ik ervan geloof. Indien een fenomeen dat in hun kraam past drie jaar na mekaar optreedt, dan wordt het onmiddellijk tot wereldnieuws opgeblazen. In het tegenovergestelde geval wordt het gewoon doodgezwegen of als statistisch irrelevant afgewezen.

En nog :

-- hoe kunnen ze zo iets meten over zo'n enorm lange periode met enige mate van wetenschappelijke zekerheid ?

-- Zelfs indien het waar zou zijn, is het dan relevant ?

-- Of moeten we gewoon voorbereid worden op het komende circus in Kopenhagen ? Over 100 dagen vindt de "cruciale milieuconferentie" in Kopenhagen plaats. Waarschijnlijk wordt dat weer een gore politiek correcte bedoening.

Dat er iets gebeurt en verandert, waarschijnlijk niet ten goede, lijkt wel zeer aanneembaar. Maar hoeft dat circus echt zo te worden opgeblazen ? Waarom wordt er zoveel minder aandacht besteed aan minstens even ernstige problemen zoals onrecht en honger in de wereld ?

No comments: