Business is business

De vrijlating van de veroordeelde maar terminale Lockerbie terrorist doet enorm veel stof opwaaien en veroorzaakt zeer veel verontwaardiging, voornamelijk in de USA.

En hier en daar duiken zeer onaangename geurtjes op :

"De vrijlating van Abdelbaset al-Megrahi, de dader van de Lockerbie-aanslag, speelt een belangrijke rol inzake meerdere handelscontracten die Libië en Groot-Brittannië met elkaar hebben afgesloten. Dat zegt de zoon van kolonel Kadhafi ... . Londen spreekt de bewering tegen."

Lees :
http://www.demorgen.be/dm/nl/990/Buitenland/article/detail/978235/2009/08/22/Vrijlating-dader-Lockerbie-aanslag-uit-commercieel-belang.dhtml.

Enkele opmerkingen :

-- over de schuld van die man bestaan nog altijd twijfels, maar niet over de filosofische strekking waaruit deze aanslag gevoed werd ;

-- indien ik moet kiezen tussen Britse en Lybische beroepsleugenaars, dan twijfel ik geen ogenblik. Dan zijn de Britten niet meer dan amateurs en ben ik geneigd hun versie te geloven ;

-- toch denk ik dat dit geen louter "humanitaire" vrijlating is. Bygones are bygones en business weegt toch nog altijd veel zwaarder dan de honderden slachtoffers van die aanslag, of niet soms ?

1 comment:

pablo said...

Lees : http://www.americanthinker.com/blog/2009/08/did_almegrahi_really_have_only.html.