Banksters en graaiers

"Kan het dat de banken die dankzij belastinggeld zijn gered, en die bovendien massaal banen schrappen, de winsten die hieruit voortvloeien doorspelen aan de aandeelhouders ? Neen. Die winsten horen toe aan de belastingbetaler zolang die laatste niet ... gecompenseerd is voor zijn inbreng."

Prof Dr Paul De Grauwe stelt vast dat de banken afwillen van de dure staatswaarborgen. Hij vindt dat - heel terecht - ontoelaatbaar en gebruikt een analogie wet de brandverzekering om uit te leggen waarom.

Lees : http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=ST2E9ODN&word=paul+de+grauwe.

Banksters zijn en blijven graaiers. Ze hebben nog altijd niets begrepen. De overheid heeft al minstens één kans gemist om de zaken op een rechtvaardiger wijze recht te trekken (zie het vermeld artikel) maar zonder diepgaande herstructurering onder toezicht van de overheid komt het nooit meer goed.

Een minimale maatregel : "De overheid moet zich resoluut verzetten tegen de poging van de banksters om de 'dure' staatswaarborg af te stoten, zoals ook een verzekeraar zou weigeren een huiseigenaar te verzekeren die alleen de premie wil betalen als zijn huis brandt."

1 comment:

pablo said...

"Het is een niet meer dan logische gedachte dat de banken, die zich door die verzekering met publieke middelen feitelijk onkwetsbaar weten, hier een prijs voor moeten betalen. Vandaag betalen ze rente op de staatstussenkomsten, maar dat is een beetje alsof ze pas een brandverzekering zijn beginnen betalen nadat het huis al behoorlijk in de fik stond. Het is niet meer dan billijk dat ze ook in andere tijden hun verzekeringspremie zouden betalen, net zoals ze dat overigens eisen van hun eigen klanten."

Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/2462/Standpunt/article/detail/987910/2009/09/04/Banken.dhtml.