Nog maar eens ... slordigheid

Drie gangsters, met typisch Belgische namen, ontsnapten per helicopter uit de gevangenis van Brugge. Het verhaal in de krant van vandaag getuigt weer van verregaande slordigheid en/of incompetentie.

Voorlopig wil ik het enkel over de journalisten hebben. Volgens De Standaard van vandaag (blz 1, 3 en 5) steeg de helicopter op in Diksmuide met twee passagiers. Minstens twee maal is er sprake van een man en een vrouw.

"De piloot wordt gedwongen om te landen op de binnenplaats van de gevangenis. Drie gedetineerden stappen in, een kaper stapt uit en blijft achter omdat de heli te zwaar is". En die kaper is dan waarschijnlijk ongestoord weggewandeld van die binnenplaats ?

En wat deden gevangenisdirectie en cipiers intussen ? Toekijken ? Of hadden ze zelfs niets in de mot ? Nochtans is een landende helicopter een lawaaierig en niet alledaags evenement.

In Aalter landde het gedistingueerd gezelschap dan in een weide en werd prompt een wagen gecarjackt en de chauffeur gegijzeld ...

Is dat allemaal echt zo gemakkelijk ? Het verhaal hangt aaneen van de onwaarschijnlijkheden.

Overigens was onze (onfortuinlijke) minister van justitie diezelfde morgen op bezoek geweest in de gevangenis, verkleed als cipier. Nee, excellentie, carnaval is nog ver af.

Het imago van dit land wordt - terecht - nog maar eens belachelijk gemaakt. België, het land met de onbeperkte mogelijkheden !

5 comments:

Pablo Carpintero said...

Een onfortuinlijke minister ? Kijk naar zijn "historisch" track record. Overigens raakt hij nergens met zijn gevangenisbeleid en is zijn plan om Belgische misdadigers in Tilburg op te bergen ook teruggefloten door zijn collega's.

Anonymous said...

Zeer eigenaardig ...

pablo said...

Nu waren er blijkbaar drie gijzelnemers, waarvan een vrouw, en bleef er inderdaad een achter in de gevangenis van Brugge ...

pablo said...

Uit de website van De Morgen :

"In de Brugse gevangenis is vanmorgen een zoekactie naar een wapen aan de gang. Voordat de helikopter waarmee de gevangenen gisteren ontsnapten op de binnenkoer was geland, werd er door één van de gedetineerden met een wapen gezwaaid. Dat zegt het parket van Brugge. Het is nog niet bekend wie van de gedetineerden met het wapen zwaaide. Wellicht is de man nog altijd in de gevangenis. Opvallend is ook dat er al gauw een twintigtal gevangenen rond de helikopter stonden en geen enkele cipier.

...

De 22-jarige medeplichtige die in de Brugse gevangenis achterbleef, is een man van Marokkaanse afkomst. Hij woont in het Brusselse. Hij zat samen met een andere man, een vrouw en de piloot in de helikopter, toen het toestel donderdag rond 17.40 uur landde op de binnenkoer van de Brugse gevangenis. De medeplichtige moest achterblijven in de gevangenis omdat het toestel anders te zwaar geladen was om te kunnen vliegen."

Indien dit waar is, is dit geen slordigheid meer maar een schandaal ! Dan zouden koppen moeten rollen, maar ja, dit is België.

pablo said...

Die ganse historie stinkt uren in de wind ... en er schijnt maar een constante te zijn in de verschillende verhalen : de cipiers deden NIETS.

En toch schijnt de minister van justitie te vinden dat er geen fouten gemaakt zijn ???

Awel merci !!!!