Cul-tuur

Ja Bartje is gebuisd, hij zit in de miserie, hij zit in de miserie ... (bekend volkswijsje).

Maar een trouwe achterban heeft hij :

"Vlaams minister van Natuur en Cultuur Joke Schauvliege ... heeft met haar debuutinterview als minister in Terzake een beroerde eerste indruk gemaakt op de kunstensector. Willen de grote koepelverenigingen zich liever nog niet uitspreken, dan schieten enkele spraakmakende kunstenaars in De Morgen meteen met scherp.

'Een cultuurminister mag van toeten noch blazen weten', oordeelt schrijver Tom Lanoye. 'Alsof je van een minister van Economie zou aanvaarden dat hij het verschil tussen inflatie en deflatie niet kent.' Erwin Mortier stelt in een opiniestuk in de krant dat de cultuurwereld in dit land 'het gevoel krijgt dat ze op de lokale tombola van de KWB weer eens dat eeuwige blik bonen in tomatensaus van Marie Thumas gewonnen hebben.'


ZIe : http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=DMF15072009_002 en http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/930029/2009/07/15/Kunstenaars-halen-uit-naar-Joke-Schauvliege.dhtml.

Die "linkse" rakkers kunnen duidelijk geen "rechtse" minister hebben.

Een enkel vraagje : kunnen kunstenaars dan echt niet van hun producten leven ? Ik zou als economist zeggen dat er dan niet genoeg vraag naar is en dat ze dan maar zelf hun conclusies moeten trekken. Of voor een enkele keer zou ik de privé sector aanwijzen en zeggen dat ondersteuning van de kunst door de privé moet gebeuren en niet door de overheid. Die heeft andere katten te geselen.

Mevrouw de minister, grote kuis aub, het is crisis.

4 comments:

Pablo Carpintero said...

Die eerste schrijver maakt zich blijkbaar illusies over de kwailiteit van onze ministers voor economie.

En economie (én dus werk) is een basisopdracht van de overheid. Kunst daarentegen ? Wanneer je ziet wat ze tegenwoordig kunst noemen ... zou je soms wel eens gaan denken dat een werkloosheidsvergoeding volksverheffender is.

Verder ken ik die minister noch van haar noch van pluimen. Maar waren die heren echt zo op hun ding getrapt dat ze niet konden wachten tot er echt iets te becritiseren viel ? Ja dus.

Pablo Carpintero said...

Kunstenaars ? Niet in mijn ogen, maar nog eens, wie ben ik ? En smaakmakers ? Beurk.

Anonymous said...

De houding van die arrogante kunstenmakers is zonder meer schandalig.

Iemand veroordelen voor er iets gebeurd is, zelfs voor er sprake is van intenties. Is dat politiek correct ?

Anonymous said...

Lees ook :

http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=PO2E1CFA ; een pareltje.