Hygiëne

"Iets meer dan de helft (50,8 procent) van de geïnspecteerde Belgische cafés en restaurants is niet in orde met de regelgeving op het vlak van inrichting en hygiëne. Dat blijkt uit het jaarverslag 2008 van het Federaal Voedselagenstschap (FAVV)."

Zie : http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=DMF20090707_029.

Verwonderd ? Ik niet !

Lagere BTW ? Ja, graag !

Maar lagere prijzen ? Ho maar ... en hygiëne of extra jobs ? Niet te betalen.

3 comments:

Pablo Carpintero said...

Maar er is hoop. Er zijn véél te véél en véél te dure restaurants en eetcafés of hoe je ze ook wil noemen, maar ze zijn zichzelf volop uit de markt aan het prijzen.

pablo said...

Een voorspelbaar antwoord uit de krant van vandaag : "Voor Horeca Vlaanderen zijn de resultaten van het voedselagentschap ook het bewijs dat de regelgeving toeneemt, terwijl de crisis de sector hard treft. Ze pleit daarom opnieuw voor een btw-verlaging."

En een restaurateur :
"... als ik alles volgens het boekje doe, moet ik mijn deuren sluiten of dubbel zoveel personeel aanwerven."

Calimero is niet dood.

pablo said...

Een suggestie : geen boetes meer maar verplicht een afschrift van het proces verbaal van de laatste controle aan het venster naast de ingang.