Racisme ?

Een uitspraak van de directeur van het Centrum voor racismebestrijding :

'Iedereen heeft het recht kritiek te uiten op een godsdienst, ook op de islam. Dat maakt deel uit van de vrijheid van meningsuiting. Die vrijheid moet in elk geval gegarandeerd blijven. Daar dingen we niet op af. Maar we stellen wel vast dat racisme tegen mensen van Noord-Afrikaanse of Turkse afkomst vandaag vervangen is door hatelijke uitspraken over de islam. De bedoeling is dezelfde: aanzetten tot racisme of discriminatie.'

Dat en andere - niet altijd echt coherente - mooie zinsneden in : http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=JD2CG7PS&word=centrum+voor+racismebestrijding.

Het lijkt er inderdaad op dat de verdraagzaamheid in onze maatschappij er niet op vooruit gaat. Dat merk ik bijna alle dagen. Er is een gevaarlijke polarisatie aan de gang.

Dus misschien hebben onze "racisme"-bewakers wel gelijk. Maar ik heb van hen nog niet veel voorstellen gehoord om het echt bestaande probleem nu eens ernstig aan te pakken.

Alle suggesties zijn welkom maar vrijblijvend gepreek help niet. Ikzelf zou begot niet weten hoe we dit verrot probleem nog efficiënt kunnen aanpakken. Maar blijven doen alsof er aan de ene kant enkel racisten staan en de andere de vermoorde onschuld vertegenwoordigt, is politiek correcte prietpraat.

En maken we nu ook al het proces van intenties ?

No comments: