Chiotte 2

Frank Vandenbroucke is geen minister meer. De man is té contrair, té ambetant en té intelligent. Geen ploegspeler, quoi.

Ik twijfel eraan of die meneer echt de ideale minister voor onderwijs was, maar hij is wel super-intelligent en recht door zee. Ook dat is gevaarlijk in politieke middens. Daar krijg ik nu het sch*** van zie.

Lees : http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=DMF20090711_009 en
http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=0V2CD8J2.

Uit het artikel van Peter Vandermeersch :

"Spanningen in een partij zijn één zaak. Goed besturen is een andere. En Vandenbroucke mag door zijn eigengereidheid (sommigen zeggen betweterigheid) zijn partijgenoten dan al eens flink op de heupen werken, als bestuurder steekt hij er al vele jaren met kop en schouders bovenuit. Of het nu in de federale of in de Vlaamse regering was, onveranderlijk eindigde Vandenbroucke de jongste tien jaren in de toprankings van de beste ministers die dit land telt. Vriend en vijand prijzen hem om zijn visie, werkkracht, dossierkennis en - daar gaat het toch over - om de resultaten die hij boekt.

Zowat veertig procent van de begroting van de Vlaamse regering gaat naar het departement Onderwijs. Natuurlijk kan dat departement zonder Vandenbroucke. Maar als de SP.A Vandenbroucke uit de regering houdt, zal ze een heel ernstig alternatief naar voren moeten schuiven en goed moeten uitleggen waarom ze een man met de kwaliteiten van deze klasbak aan de kant laat. Spanningen tussen een 'nieuwe' en een 'oude' generatie of meningsverschillen over 'opgestoken vingertjes' en 'stijl' volstaan niet als antwoord. De Vlaamse regering is niet de plaats waar interne partijruzies worden beslecht."

Een partij en een generatie waar talent met een vergrootglas gezocht moet worden kan zich dergelijke wraakneming niet veroorloven. Hopelijk komen ze bij een volgende gelegenheid de kiezer tegen.

Een veelbelovend begin ...

5 comments:

Pablo Carpintero said...

Gelukkig hebben we ons Freya. En waar gaat Bertje nu het geluk zoeken ?

pierre pisse vinaigre said...

Hoeveel stemmen hebben Lieten en Muyters gehaald ?

Pablo Carpintero said...

Wie minister wordt weten we intussen wel. Maar wie wordt minister van wat ? Voor de media lijkt dit veel minder belangrijk. En eigenlijk interesseert het mij ook geen zier. Ze doen maar.

pierre pisse vinaigre said...

11 juli - Vlaanderen krijgt de regering die het verdient.

pablo said...

Onze Waalse broeders zijn er ook uitgeraakt. Zij zetten op groene economie (modieus nietwaar ?)en ethiek.

Zie : http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=0F2CJN7H.

Ethiek ? Ik zou lachen indien het niet zo intriest was dat zo'n evidentie naar voor geschoven moet worden bij een regeringsvorming.