Maandag

-- Een Vlaams gezelschap, vertegenwoordiger van onze cul-tuur, wordt uitgejouwd en gaat als een gieter af in Avignon. Waarschijnlijk zéér terecht. En - een ietwat naieve vraag - wat heeft een Vlaams gezelschap in Avignon te zoeken ? Wat wil het daar gaan bewijzen ?

Zie : http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=BE2D2M9B.

Kunnen de dames en heren die over de subsidies beslissen er bij deze gelegenheid nog eens aan denken dat er moet bespaard worden ? Geld voor leuke "get together"s van cultuurbonzen en hun "noodzakelijke" aanhang is er niet meer.

-- In een Turkse krant wenste de Turkse ambassadeur ons land bijna een terreuraanslag toe. Gelukkig worden de Turkse kranten ook in ons land gelezen en, naar het schijnt, is de man intussen al teruggeroepen.

Lees : http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=A72D2LH5.

We kunnen best toch nog wat wachten (zéér lang wachten) voor we er zelfs aan denken dat land in de EU op te noemen. Het is niet omdat de USA hun steunpunten in Turkije broodnodig hebben, dat Europa dat beleid zou moeten betalen.

-- De medeplichtige dochter van de Hongaarse dominee - killer - slachter vindt dat het tijd wordt dat ze wat meer ruimte krijgt.

Lees : http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=BE2D2NT5.

Nog maar een naieve vraag : wanneer worden de uitgesproken gevangenisstraffen eens teruggebracht tot de tijd die normaal gesproken echt gezeten moet worden, zonder uitgaansvergunningen of andere gunsten ? Zou dat ook de administratie niet sterk vereenvoudigen ? Of is de perceptie eens te meer belangrijker dan de realiteit ?

-- Meer studenten dan ooit schrijven zich in aan de universiteit.

Lees : http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=DMF20090727_001.

Een zeer prijzenswaardige trend ware het niet dat het niveau van het onderwijs onomgelijk kan volgen. De spoeling wordt dun. Hoe kan een piepklein land, een nog kleinere regio, met een enorm aantal universiteiten en hogescholen, ooit het aantal uistekende hoogleraren en docenten vinden die het nodig heeft ?

En onvermijdelijk nevenverschijnsel is dat ook het aantal beroepsidioten opnieuw sterk stijgen.

Eigenlijk is het tijd om prioriar te investeren in stielmensen en vakscholen !

3 comments:

Pablo Carpintero said...

Binnenkort wordt een universitair diploma gevraagd voor de functie van toiletjuffrouw.

Met mijn excuses aan alle toiletjuffrouwen en hun eerbaar beroep.

Pablo Carpintero said...

Avignon : naar het schijnt hebben de media weer eens overdreven. Binnenkort mag je echt niets meer geloven van wat je leest.

Maar mijn vraag blijft overeind.

pablo said...

Sorry, in het technisch onderwijs.