Torfs

Natuurlijk moest de hooggeleerde heer Torfs zijn licht laten schijnen over de niet onopgemerkte aanwezigheid van mgr Léonard tijdens een betoging te Brussel.

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=CS2O7116.

Torfs weet :

"Ook in Frankrijk zijn de kerkleiders al op straat gekomen, onder president Mitterrand, in verband met onderwijshervormingen. Maar in ons land zijn we dat niet gewoon, toch zeker niet van een aartsbisschop. Léonard heeft dat als bisschop van Namen wel al gedaan, en dat blijft hij nu doen. Hij wil aantonen dat hij strijdvaardiger is dan zijn voorganger."

Toch heerlijk dat die heer zo zeker weet dat Léonard zich strijdvaardiger wil tonen dan zijn voorganger.

En is het niet opmerkelijk dat, in een krant waar de artikels waarop de lezers online kunnen reageren zorgvuldig gekozen worden, je er bijna donder kan opzeggen dat artikels waarin de kerk eens goed aangepakt kan worden bijna automatisch gekozen worden ? Neen, ik denk aan geen "hidden agenda" ... ik zou niet durven !

Dus mgr Léonard, sluit u op in uw paleis in Mechelen, of in uw huis in Kuregem en houd verder uw mond. Dat is uw enige recht in deze politiek correcte democratie, of is het emocratie ?

2 comments:

Pablo Carpintero said...

Onrechtsreeks gelinkt. Jurgen Mettepenningen in De Standaard gisteren over het crapuleuze pedofilieschandaal in de kerk :

"In verschillende commentaarstukken word ik als katholiek getroffen door zoveel emotionele en intellectuele oneerlijkheid."

Amen ! Al is die oneerlijkheid zeker niet uitsluitend aan een kant van het spectrum te vinden.

Anonymous said...

Zelfs op een stompzinnig "gedicht" mogen reacties geschreven worden.