Recessie

In "Een recessie voor de geschiedenisboeken" lees ik over de USA een behoorlijke analyse maar met een behoorlijk dom citaat :

" In de arbeidersbuurten die het hardst getroffen zijn door de recessie valt het sociale weefsel uit elkaar. Werkloze mannen komen mentaal in de problemen en gaan zich te buiten aan drank, drugs en criminaliteit."

Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/2461/De-Gedachte/article/detail/1079957/2010/03/15/Een-recessie-voor-de-geschiedenisboeken.dhtml.

Dat is toch de geschiedenis van Amerika ?

Hoe kan het sociale weefsel uit mekaar vallen ? Is er een sociaal weefsel ? Is er ooit een geweest ? Er was wel een maatschappelijk weefsel, maar echt sociaal ?

Het Amerikaanse maatschappelijke weefsel is al jaren door en door verrot : rijk tegen arm ; WASP tegen alle anderen ; conservatieven tegen liberalen (in de Amerikaanse zin van het woord - want echte progressieven vind je daar bijna niet).

Het is al lange jaren geleden dat ik nog in "the American dream" geloofd heb !

Een illustratie van Amerikaanse verdraagzaamheid en samenhorigheid ? Lees de commentaren by http://swampland.blogs.time.com/2010/03/14/why-does-glenn-beck-hate-jesus/.

Het internet staat vol met dergelijke ideologische oppervlakkige prietpraat.

No comments: