BHV = België RIP ?

Het spel zit weer op de wagen ! Zowel aan franstalige als aan nederlandstalige kant roeren de extremisten en/of separatisten de trom. Lees onder meeer : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20100331_012.

BHV mag blijkbaar niet opgelost worden want dat zijn die dames en heren een deel van hun kiesplatform kwijt.

Dat het probleem nu plots weer op de spits gedreven wordt is een logisch gevolg van de aanwezigheid van separatistische partijen in de regering(en). Beschuldigingen en verwijten vliegen over en weer, kwaadwilligheid is troef. Ieder gevoel voor rede en gematigdheid is zoek en de bereidschap tot samenleven is blijkbaar totaal verdampt.

Ik denk dat Dehaene zichzelf en zijn toverkunsten zwaar overschat heeft. Het N-VA heeft hem een reuzengrote pad in de korf gezet, en "mon gain" en consoorten hebben die voorzet niet laten liggen ...

Ik heb onlangs geschreven dat het einde van België wel eens veel sneller zou kunnen komen dan de man in de straat verwacht.

Grafdelvers eerste klas : Bourgeois en Maingain ; persoonlijk vind ik beiden bekrompen heerschappen, vertegenwoordigers van bijzonder gevaarlijke tendensen, maar dat zal niets veranderen aan hun nefaste invloed. Grafdelvers tweede klas : de rest van het politieke circus.

I thought the stupid "constitutional" circus in Belgium had been stopped and that for once our politicians were going to focus on the real problems. I have been proven wrong. Apparently there is no limit to their ill will and to their shortsightedness.

No comments: