Migranten en nieuwe Belgen

Met de burgemeester van Ukkel Armand De Decker (tevens voorzitter van de Senaat) zegt een hooggeplaatst politicus eindelijk ook eens wat ik denk : "Met de derde en vierde generatie gaat het mis".

Lees :
http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=8N2N9H0Q&word=armand+de+decker.

Alle goede intenties en politieke correctheid ten spijt loopt het inderdaad zéér dikwijls mis. Ook al omdat ons systeem vierkant draait, ook al omdat er - in de beginjaren - nooit een ernstige poging gedaan is vanuit een goedmenende meerderheid van de bevolking om de zaak ten gronde aan te pakken. Wat hebben we ooit gedaan opdat die mensen zich hier echt thuis zouden kunnen voelen hebben, behalve geld naar hun hoofd gesmeten ?

Ze waren niet echt welkom met hun vreemde levenswijze en hun vreemde kledij. En bijna niemand dacht dat ze gingen blijven, dus was er geen probleem.

Wijzelf kwamen nooit in de buurten waar ze woonden (wie kwamen er ook niet toen ons eigen proletariaat daar nog woonde) en dus was het ook ons probleem niet.

We hebben de zaak laten verrotten.

Nu is het ons probleem wel. En de oplossing lijkt verder weg dan ooit. Aalmoezen zullen niet meer helpen !

2 comments:

Guy said...

Hij is de jongste zoon van de Vlaamse kunstschilder Luc De Decker (Ninove, 1907 - Meerbeke, 1982) en de broer van schrijver en journalist Jacques De Decker.
Maar voor jou is dit waarschijnlijk geen nieuws!

Pablo Carpintero said...

Toch wel, Guy. Ik wist daar niets van !