Onvrijheid doodt

schrijft Mia Doornaert in De Standaard, en gelijk heeft ze.

" ... nu hindert de junta van Myanmar zelfs de toegang van hulpverleners. Tevergeefs probeerde Frankrijk een resolutie te laten stemmen die de junta tot hulp aan haar eigen burgers in levensgevaar zou verplichten. Uiteraard stuitte die op een Russisch en Chinees veto. Liefst geen 'inmenging' bij andere landen, en hoe dan ook heeft de Veiligheidsraad zich niet met humanitaire bagage bezeig te houden nietwaar. Het VN-systeem respecteert de souvereiniteit, niet de mensenrechten, dat weten we allang. ... Vrijheid en mensenrechten verdedigen is geen imperialisme, het getuigt integendeel van een geloof in de gelijkheid van alle mensen."

3 comments:

Anonymous said...

Van de website van De Standaard : "Myanmar heeft alle hulpgoederen die de VN het land binnenbracht, in beslag genomen. Het land aanvaardt de buitenlandse hulp, maar heeft geen behoefte aan buitenlandse hulpverleners om slachtoffers van cycloon Nargis bij te staan. Dat heeft de junta van het land vanmorgen laten weten."

De leidende klasse komt dus voorlopig niets te kort : de lijdende klasse kan verder creperen in hun verzopen dorpen en rijstvelden.

Ik kan echt niet onder woorden brengen wat ik de crapuleuze killers van die junta toewens !

Anonymous said...

Maar waar maak ik me weeral druk over : het gaat tenslotte maar om arme, hongerige sukkels, niet over kapitaal ...

Anonymous said...

Uit de website van De Standaard : "Ondanks internationale oproepen tot uitstel is zaterdag in Myanmar, waar de cycloon Nargis vorige week een immense ravage aanrichtte, een referendum van start gegaan dat de politieke macht van de militaire leiders in het land moet betonneren."

Dat kan wel, de bevolking helpen niet. Die mannen verdienen het levend gevild te worden !