Kleinzielig

Indien onze minister van defensie - zoals de krant beweert - met een "speciaal ingelegd vliegtuig van defensie" naar de internationale militaire bedevaart in Lourdes vertrokken is mét zijn familie, dan heeft hij een stommiteit begaan - en dat is niet zijn eerste - temeer omdat hij om budgettaire redenen eerder al de busreizen voor de jeugd naar de concentratiekampen uit de tweede wereldoorlog had afgelast. Ik ken mensen die de minister op hun handen dragen : ik hoor daar niet bij - de gedachte alleen al !

Maar dat die stommiteit onmiddellijk weer resulteert in aanvallen met een "agenda" stuit mij tegen de borst. Een kamerlid van een andere kleur, die terecht vraagt wat de uitstap kostte en of de minister die deontologisch verandwoord vond, voegt er aan toe : "Ik hoop alvast dat zijn privé-overtuiging geen impact zal hebben op het verdere beleid."

Zoals de militante vrijzinnigheid van de voorgaande minister op defensie ook geen impact gehad heeft op de grootschalige afbouw van de aalmoezeniersdienst zeker ?

Godsienst is een privé-overtuiging en blijkbaar een van de ergst mogelijke aandoeningen in onze "verdraagzame" multiculturele en politiek correcte maatschappij - toch als het om de rooms-katholieke variante gaat. Dat houdt blijkbaar nooit op.

Kleinzielige na-stamperij !

No comments: