VRT

Ik erger me al jaren aan de overgrote meerderheid van de programmas van de VRT, in het bijzonder aan de onophoudende herhalingen maar ook aan het nieuws dat maar belangrijk is wanneer het van onder de kerktoren komt, en aan de alles overwoekerende reality TV. En dat smakeloze soepje kost ons jaarlijks een fortuin.

Nu worden de kranten blijkbaar ook wakker, want "De VRT, een van de meest succesvolle publieke omroepen van Europa, zinkt steeds dieper weg in een crisis."

Zie :
http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=901TMTSH&ref=front en
http://www.standaard.be/Meningen/Commentaar/.

Wie ziet er nog verschil met de puur commerciƫle VTM ? Zelfs de volgorde van de nieuws items lijkt vooraf afgesproken. En hoe onnozeler het onderwerp, hoe langer de clip. Alleen vind ik nog meer arrogantie bij de VRT dan bij VTM.

Kort op de bal spelen is er ook niet meer bij behalve voor locale evenementen, wielerkoersen, voetbal en tennis. Het door CNN verbreide concept van "Breaking news" is totaal onbekend of komt met uren vertraging op andere Europese zenders. Veel goed is er echt niet meer aan ...

De VRT heeft (bijna) geen enkele meerwaarde meer, enkel meer en meer kosten. Afschaffen dat zootje ; zo heeft Telenet nog een paar kanalen meer vrij voor het blijkbaar oneindig rijtje van producenten van commerciƫle rotzooi.

Of aangezien alles moet geprivatiseerd worden, tot echt sociale diensten als post en verzorgingstehuizen toe, waarom kan de "staatstelevisie" dan ook niet volgen ? Veel slechtere programmas kan dat echt niet meer opleveren. Die aanpassing naar beneden is veruit de enige aanpassing die de VRT met succes heeft voltooid.
*

Our public (state) TV is now at about the same level of trash and idiocy as were most American TV channels twenty years ago. Our TV market has been opened for commercial competition about 20 years ago and the results have been all too predictable. Quality went down the drain, but a lot of fortunes have been made !

No comments: