Amerika op zijn smalst

In Jobat staat een artikel over de (licht ?) gestoorde trendwatcher Marian Salzman ; zij "schudt het Westen wakker" want zij heeft een kristalheldere blik op de toekomst !

Enkele van haar punten zijn : de generatiekloof wordt steeds groter ; merken hebben geen toekomst ; het milieubewustzijn beperkt de consumptie ; mensen pikken de draad van het verleden weer op. Really stunning insights ! Ik ben er echt niet goed van.

Toch wil ik even de nadruk leggen op één van haar "inzichten", waar het Amerikaans imperialisme (of is het infantilisme) van af druipt. Ik citeer :

"Globalisering heeft grote gevolgen voor de wereldorde. In de toekomst zullen we twee presidenten van de VS aanduiden. De komende presidentsverkiezingen zullen de laatste 'oude stijl' zijn. Vanaf volgende keer verkiezen we er één voor Binnenlandse en één voor Buitenlandse Zaken. En voor die laatste zal heel de wereld kunnen meestemmen. Amerika kan niet langer een wereldleider zijn en tegelijk naar de eigen navel staren. Bush heeft ons van de wereld vervreemd."

Van verward gebral geproken ! En nee, dank je, Madame Blanche, ik doe zeker niet mee aan je verkiezingen.

No comments: