Waarin de premier wakker wordt

"Leterme wil veiligheid doorlichten na geweldincidenten in Brussel".

Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/5036/Wetstraat/article/detail/1061619/2010/02/01/Leterme-wil-veiligheid-doorlichten-na-geweldincidenten-in-Brussel.dhtml. Platitude na platitude.

Wanneer zelfs de socialistische partij en groen, onze politiek correcte vertegenwoordigers bij uitstek, om zero tolerance gaan roepen zal er wel degelijk een probleem zijn niet ? Het wordt hoog tijd dat het misdadig schuim van de straten gespoten wordt !

En in New York heeft zero tolerance ook gewerkt, waarom dan hier niet ? Een beetje meer respect voor de rechten van de burger en een beetje minder voor de rechten van de boeven !

4 comments:

Pablo Carpintero said...

Zelfs ministers zeggen soms zinnige dingen :

"Zou het kunnen dat er het jongste decennium weer meer en sneller Franstalige gezinnen naar de randgemeenten verhuizen (waarvan velen in tegenstelling tot vroeger vaak wel een mondje Nederlands willen aanleren)? Zou dit te maken kunnen hebben met de sterke bevolkingsgroei, de nood aan goed onderwijs, de verpaupering van de kern van onze hoofdstad? Misschien moeten we van de kwestie B-H-V gewoon de kwestie Brussel maken en er dezelfde sense of urgency aan geven. Want zeg nu zelf, hoeveel zaken zijn belangrijker dan het uittekenen van een hoopvolle toekomst voor onze hoofdstad, die ook nog eens hoofdstad van Europa is?"

Lees meer : http://www.demorgen.be/dm/nl/2461/De-Gedachte/article/detail/1061606/2010/02/01/Een-tienpuntenplan-voor-Brussel.dhtml.

Pablo Carpintero said...

Read Geert Noel's "Broken Windows" :

http://www.econoshock.be/2010/broken-windows/.

And think about :

"I have always wondered why zero tolerance and security has been considered a theme from the political right wing. Insecurity hurts very much the weaker part of the population, and is therefore just as much a topic of the left."

pablo said...

Het is blijkbaar de schuld van iedereen en van klein Pierke, maar zeker niet van de hangjongeren.

Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/2461/De-Gedachte/article/detail/1062016/2010/02/02/Hangjeugd-is-hier-nog-braaf.dhtml.

Wanneer gaat dat politiek correct geblaat ooit ophouden ?

pablo said...

Of was dat allemaal sarcastisch bedoeld ? Niet erg geslaagd ...