Pure chantage

"De Duitse bondsregering en die van de deelstaten houden er rekening mee dat de Amerikaanse autobouwer General Motors (GM) binnenkort staatshulp aanvraagt voor de sanering van Opel in Europa. Die aanvraag wordt binnen tien dagen verwacht, vernam het Duitse persagentschap dpa.

GM wil voor de sanering van Opel in Europa ongeveer 2,7 miljard euro aan staatshulp. De Amerikaanse autobouwer wil 650 miljoen euro zelf ophoesten. De rest van de 3,3 miljard euro kostende sanering moet van de belastingbetaler komen. Volgens bronnen die dicht bij de onderhandeling staan, zullen de betrokken landen niet met die regeling akkoord gaan. "De inbreng van GM is duidelijk te klein", aldus een bron aan dpa. De Duitse minister van Economie staat zelfs weigerachtig tegenover elke vorm van staatshulp."

Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/3324/Financiele-crisis/article/detail/1061456/2010/01/31/Aanvraag-voor-staatshulp-GM-komt-binnen-10-dagen.dhtml.

De Duitse minister van economie heeft overschot van gelijk.

Met een bijna grenzeloze arrogantie doet een bedrijf dat enkele maanden geleden op de rand van de zelfgegraven put stond aan onvoorstelbare chantage.

De belastingbetalers hebben nooit mogen delen in de overvloedige winsten die GM in de loop der geschiedenis op hun rug gemaakt heeft. Waarom zouden de belastingbetalers hun centen moeten ophoesten om de gevolgen van een catastrofaal beleid ongedaan te maken ?

3 comments:

Pablo Carpintero said...

Ik lees ook dat de vergadering die de Antwerpse vakbonden vanochtend met Opel-topman Nick Reilly zouden hebben, is afgelast.

En de vakbonden zeggen dat ze niet weten waarom.

Ik anders wel. Pure minachting van de zakkenmensen voor hun slachtvee.

Pablo Carpintero said...

Ne mens zou gaan dromen van de tijden waarin nationalisaties zonder enige vergoeding mogelijk waren !

davy said...

hij had geen geld voor winterbanden op zijne opel...
en door de sneeuwval kan hij er niet door.