100.000 X JA !!

"Zaterdag is er in Mechelen een betoging tegen aartsbisschop Léonard. De actievoerders willen protesteren tegen de 'homofobe' uitspraken van Léonard. Onder meer de vakbond BBTK-ABVV heeft zijn leden opgeroepen mee te lopen.

De actie was aanvankelijk een initiatief van de Facebookgroep ’Léonard en co? 10.000 X NO !!!’, die opriep om te demonstreren bij de inauguratie van de nieuwe aartsbisschop. ...

De betoging start om 13.30 uur aan het hoofdstation van Mechelen. De optocht trekt richting Grote Markt (via de Bruul). De organisatoren verwachten minstens 100 à 150 actievoerders."

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20100226_080.

Ik durf er bijna mijn hoed op verwedden dat deze "betoging" - ook een uiting van onverdraagzaamheid - meer belangstelling zal krijgen in de media dan de inauguratie zelf. Ik hoop dat ik mij vergis ...

5 comments:

pablo said...

Ze waren ochgotte met zestig betogers ! En toch begint het artikel over de inauguratie van mgr Leonard op De Standaard website met die kwistenbiebels ; in de kathedraal zaten er pakken meer kwistenbiebels !

Objectief is anders !

Anonymous said...

Het is politiek incorrect objectief te zijn wanneer men het heeft over religie in het algemeen en over Leonard in het bijzonder.

Anonymous said...

En Godfried zat te stralen van geluk !

pablo said...

Rik Torfs zat ook zuur te grinniken in de kathedraal. Blijkbaar had hij het veiliger geacht om niet weg te blijven (lol).

Pablo Carpintero said...

Op het eerste blad van de website van De Standaard is niets te vinden over de inauguratie van Léonard (dat was ook niet nodig) maar wel over het protest van de homosexuelen (dat was evenmin nodig).