Gereputeerd ?!?!?

"Het gereputeerde beurshuis UBS ziet België als een van de volgende landen die de markt kan viseren, in navolging van Griekenland, Ierland en Portugal.

Totnogtoe hebben vooral Griekenland, en in het spoor daarvan Ierland en Portugal, hun langetermijnrente fors zien stijgen wegens de zorgen over de overheidsfinanciën. Volgens Geoffrey Yu, de Londense valutaspecialist bij UBS, zal bij een uitbreiding van de risico-aversie 'Spanje, Italië, België en Oostenrijk' de volgende groep zijn 'in de vuurlinie'.

Volgens UBS hebben deze vier landen begrotingsperikelen gemeen, en hebben ze elk nog eigen specifieke problemen. Zo heeft UBS het over de 'interne politieke problemen' die een gezondmaking van de staatsfinanciën bemoeilijken."

Lees : http://www.tijd.be/nieuws/economie-financien/UBS-_-Belgie_in_vuurlinie_van_obligatiebelegger-.8291041-600.art.

Gereputeerd ?!?!? Weten jullie nog waar UBS nog niet zo lang geleden stond ???

De paniek op de financiële markten moet zonodig weer eens opgeklopt worden, en het doelgebied waar de paniek moet groeien uitgebreid. En dit is maar een voorbeeld tussen velen.

Waar halen die bankhuizen, die zelf verantwoordelijk zijn voor de vernietiging van miljarden en miljarden euros spaargeld, de euvele en schaamteloze moed om lessen gaan geven aan souvereine staten ?

1 comment:

dirk said...

Accoord. Maar waarom worden de VS bijna nooit aan dat soort lijstjes toegevoegd ?

Too big to fail ?