Historische woorden

-- Hoofdtitel op het titelblad van De Standaard van vandaag :

"Nederland laat Obama vallen". Nou zeg, moe ... kan het nog onnozeler ? Ik ben zeker dat de Verenigde Staten beven bij dit ultieme verraad uit Lilliput !

-- En op blz 5 spreekt onze charmante minister over de gevolgen van de treinramp in Buizingen en van de eventuele prioriteit van de veiligheidsproblemen.

Titel (eigenlijk een soort onrechtstreekse dreiging) : "Station Brussel Zuid weekend sluiten". Zou dat dan zoveel erger zijn dat wat er gebeurt bij de algemene stakingen van het personeel ? Die hebben we toch ook overleefd ? En : "Elke trein die we hebben, moet rijden of de dienstverlening lijdt eronder". Nou moe, ooit al betere uitvluchten gehoord ?

Zaterdag was een mars in Bergen waarin de deelnemers eisten dat er "geen euro meer wordt geinvesteerd in een nieuw luxestation alvorens het automatischee remsysteem op heel het spoorwegennet is geïnstaleerd." En terecht zou ik zo denken.

In gans dat dossier heb ik tot nu toe alleen maar uitvluchten gelezen en tekenen van pijnlijk krampachtige ontkenning van verantwoordelijkheden en mogelijks zelfs van incompetentie gezien in de houding van de betrokken overheden.

4 comments:

Pablo Carpintero said...

En een mooi station bouwen geeft ook zo veel meer voldoening dan werken aan de veiligheid. Dat ziet niemand tot er een ramp gebeurt.

davy said...

volgen hln.be was er 4 dagen na deze ramp bijna nieuwe ramp gebeurd!!
ergens bij werken waar ze maar over 1 spoor kunnen, hebben juist op tijd sroom kunnen afleggen.

Pablo Carpintero said...

Inderdaad : "Afgelopen vrijdag, vier dagen na de zware treinramp in Buizingen, is in het Waalse Piéton nipt een frontale treinbotsing vermeden.

Dat meldt de Franstalige krant Le Soir maandag."

Gezien op de website van Knack.

Anonymous said...

Ook de website van De Standaard vermeldt het incident.