Ons apenlandje

-- Over de gevangenen die geexporteerd werden naar Tilburg :

"Een voorbeeld van de klachten : overdag worden de gevangenen te lang in hun cellen gehouden ; de maaltijden die zij krijgen, zijn niet vers, 's ochtends worden ze te vroeg gewekt en ze kunnen niet alle Vlaamse of Waalse tv-zenders ontvangen. Of nog : ze balen van het ontbreken van een gevangenisarts en van het feit dat er geen uniforme kledij is."


Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=F72ML98L&word=gevangenis+tilburg.

Ocharme, die sukkelaars toch ... en : nu gaan we onze vuile was ook al in het buitenland uithangen.


-- Brusselse stadsbendes, inclusief Black Wolves, beschermen Congolese VIPs.

Lees :
http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=HD2MLG1F&word=black+wolves.

Dat wij belastingsbetalers, geen beveiliging betalen voor shoppende Congolese VIPs lijkt mij niet meer dan normaal. Ik zou in Kinshasa ook geen beveiliging krijgen (lol) ! Maar dat wij tolereren dat die zich - blijkbaar langs de ambassade om - laten beschermen door criminelen, dat gaat te ver. Maar ja, in dit apenlandje is alles mogelijk !


-- In "Land van melk en honing" wordt bericht over etnische Albanezen die in stijgend aantal naar België komen omdat ze ervan uitgaan dat ons sociaal vangnet hen een vast inkomen en een dak boven het hoofd garandeert, terwijl 99 % onder hen nooit een positief antwoord op hun asielvraag kan krijgen.

Lees :
http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=F72MLA2P&word=land+van+melk+en+honing.

Toch weet een van de kopstukken van de opvang te vertellen : "In ieder geval zijn ze goed op de hoogte van het Belgisch asielsysteem."

Come again ?

No comments: