Exqi

Exqi Plus, de zender die al maanden lang een plaats heeft gekregen op het net van de TV-verdelers, laat nog eens iets van zich horen. De zender draait al maanden op een beperkt aantal eindeloos herhaalde programmas. Maar in TV minnend Flaanderen is dat niets nieuws, toch ?

"Exqi Plus, de tv-zender van Gabriel Fehervari en zijn tv-faciliteitenbedrijf Alfacam, gaat maandag van start met een beperkte programmatie. Door de economische crisis en negatieve pers zag Fehervari zich verplicht de ambities terug te schroeven. 'Door de negatieve berichten heeft Exqi voor miljoenen euro aan toezeggingen van investeerders verloren', zegt de topman ..."

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=PA2M6D1A&word=amerika+is+griekenland+in+het+klein.

Dat er geen kat zit te wachten op een bijkomende zender is de initiatiefnemers misschien ontgaan ; dat de koek van de reklame-inkomsten beperkt is evenmin.

Nee, nee, het is weer de schuld van de "anderen". Dat er ergens zelfs maar een kleine mogelijkheid zou kunnen bestaan dat de ganse zaak verkeerd ingeschat werd, of dat de initiatiefnemers misschien zelfs niet in staat zijn om de zaak op te starten, dat is blijkbaar een wereldvreemde gedachte.

2 comments:

piet azijn said...

Vanavond op de website van de krant : "Exqi Plus kiest voor light-versie".

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=S62MI1CD.

Alsof daar nog enige keuze mee gemoeid was, behalve misschien van het zaakje volledig af te voeren.

Pablo Carpintero said...

"De start van Exqi Plus kon niet meteen overtuigen. In zijn informatie-uurtje had de zender het iets te vaak over zichzelf. Bovendien bleek de 'hoofdschotel' opgewarmde kost: een voetbalwedstrijd in uitgesteld relais."

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=MG2ML925.

Die start was een dikke scheet in een fles (sorry, soms moet men duidelijk zijn).

Waarom stelt niemand de vraag hoe die zender een plaats op de kabel kreeg, lang voor er sprake was van een degelijk aanbod ?