Zuiver water

Het afvalwater van ruim een miljoen Brusselaars wordt sinds 8 december ongezuiverd in de Zenne, de Rupel en de Schelde geloosd. Dat komt doordat het zuiveringsstation Brussel-Noord is stilgelegd. De gevolgen voor de waterkwaliteit en het visbestand zijn dramatisch.

Aquiris, de groep die het station bezit, laat weten in een mededeling dat "het station werd stilgelegd om de installatie te beschermen en het personeel niet bloot te stellen aan onaanvaardbare risico's."

Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/5376/Planet-Watch/article/detail/1041110/2009/12/12/Afvalwater-Brusselaars-ongezuiverd-naar-rivieren.dhtml.

Of hoe een privé firma blijkbaar straffeloos de klok jaren kan terugdraaien. Nog maar een weldaad van de vrije markt, zeker ?

4 comments:

pablo said...

En, naar het schijnt, hebben de politici drie weken lang niets gedaan.

Waarom ben ik niet verwonderd ?

Pablo Carpintero said...

Dit is aan het uitgroeien tot een echt schandaal. Zoals een Wim Van Gils schrijft in de krant van vandaag :

"Zuivere rivieren mogen niet de verantwoordelijkheid zijn van een privébedrijf" want een geldkwestie mag onze waterkwaliteit niet verknoeien.

De man heeft ook nog een nadenkertje :

"Zou een privégevangenis" - waar sommigen van dromen - "de gedetineerden laten lopen omdat er discussie is over wie een nieuwe poort zal betalen ?"

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=552JJI5D.

pablo said...

Heel toevallig zoeven kort de Ecolo minister van milieu aan het woord gezien. Een enkele reactie : brrrr ...

pablo said...

Een journalist in De Standaard heeft de oplossing :

"Misschien moeten wij zijn directeur" (van Aquiris) "maar verplichten om eens in de Zenne te gaan zwemmen. Samen met de minister. Waterpret verzekerd."