Angst versus boerenverstand ?

"Eerst was er de dioxinecrisis, en aten we met z'n allen geen kip meer. Daarna volgde de - iets bescheidener - colacrisis, waarbij een meisje onwel was geworden na het drinken van Coca-Cola. Daarvoor hadden we ook al de gekkekoeienziekte gehad en Afrika het ebolavirus. In de loop van de jaren 2000 kwamen daar de vogelgriep, het Aziatische sarsvirus en het door terroristen met de post verspreide miltvuur bij.

Het zijn allemaal fenomenen die de voorbije jaren groot in de media zijn gekomen, en die enige angst doorheen de samenleving zouden hebben gestuurd. Afgelopen voorjaar mochten we de Mexicaanse griep aan dat rijtje toevoegen. En deze week is er een nieuwe 'angstpsychose' opgedoken: de Q-koorts, de 'geitenziekte', uit Nederland overgewaaid."

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=PA2JEU33.

Misschien ontbreekt het gewoon aan een degelijke portie gezond boerenverstand in de media ?

3 comments:

Pablo Carpintero said...

Ook de commentaren zijn weer het lezen waard. Volgens sommigen is dit allemaal het gevolg van 2000 jaren angst geïnspireerd door de RKK.

davy said...

het kind moet gewoon een naam hebben!!
als er in de 'compumtie' van iets te veel is (overschot) moet het kunnen vernietigd worden en dan noemen ze het een of andere ziekte.

Anonymous said...

waarom niet:)