Planteenbos

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=8U2JHT1J&word=een+bos+onder+de+kerstboom.

Nog maar eens een bijzonder sympathiek, maar geitenwollig project. Ieder plant zijn/haar boompje(s) op zijn/haar 9 m2 : er is plaats voor 800 boompjes. Mooi maar zéér wollig.

Toch een paar vraagjes :

"Om praktische redenen – het heeft weinig zin om voor elke negen vierkante meter naar de notaris te trekken – blijft Planteenbos de officiële eigenaar van het bos. Maar dat is enkel op papier zo. De nieuwe ‘eigenaars' mogen om het even wanneer onder hun boom komen spelen of picknicken."

Ben ik weer de enige die de onsamenhangendheid van dit citaat opmerkt ? Wat betekent : "dat is enkel op papier zo" ? Is dit weer krantenpraat ? Waarschijnlijk wel. Zo'n systeem kan alleen werken indien alle deelnemers blijvend van goede wil zijn, of ... niets in de pap te brokken hebben. De vzw int 30 euro per boompje : eigenlijk is dat een schenking voor een goed doel ; daar staat geen enkel eigendomsrecht tegenover : dat wordt op de website van de vzw wél duidelijk vermeld.


En er worden enkel "autochtone" bomen geplant : "dat betekent dat we zeker zijn dat de voorouders van de bomen in de regio gegroeid zijn." Is dat geen bomen-racisme ? Hihi.

Allez, ik heb mijn "contraire" aard nog maar eens gedemonstreerd, en ondertussen is er ook weer een bladzijde in de krant gevuld.
Voor de goeden van harte : je kan een boompje planten op http://www.planteenbos.be/.

Verder wens ik de initiatiefnemers alle succes, want 800 bomen zijn altijd beter dan niets. En hopelijk krijgen zij navolgers !

No comments: