Sneeuw legt land plat

"Het sneeuwfront dat vandaag over ons land trekt zorgt voor veel chaos. Op alle snelwegen staan lange files en ook op de secundaire wegen is het gevaarlijk glad. Om 17u15 stond er een recordfile van meer dan 500 kilometer op de Belgische wegen. De NMBS meldt intussen dat de piekuurtreinen (P-treinen) niet uitrijden omwille van het winterweer."

Lees :
http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF17122009_031.

Typisch de spoorwegen : wanneer ze meest nodig zijn rijden zij niet. Hoe gaan ze dat verrekenen in hun stiptheidsstatistieken ?

Persoonlijk herinner ik mij een rit, waarschijnlijk nog in de jaren zestig of zeventig, toen ik om zeven uur dertig uit Gent Sint Pieters vertrok (met sneeuwval) en om half drie 's middags aankwam in Brussel Zuid. We kregen geen woord uitleg maar gelukkig was de verwarming niet uitgevallen, en gelukkig stond er nog een trein klaar om weer naar Gent te vertrekken ... Ik heb die dag mijn kantoor niet gezien.

En zo heb ik er wel meer meegemaakt. Er is altijd wel een reden waarom er iets stokt. Maar zij die geloven dat privatisering daar iets zal aan veranderen, die geloven nog echt in de kerstman !

2 comments:

davy said...

in andere landen kunnen ze de wegen perfekt sneeuw & ijs vrij maken (tegen plots, onverwacht is weinig te doen maar...)

waarom kan belgie dat dan ook niet!!

davy said...

hoorde juist in groningen (nl) 20cm sneeuw maar wegen heel goed bereidbaar!! (gehoord in mijn garage - vrienden dat daar wonen van hen)