Televisie

Nu maken ze van een radiomarathon al een eindeloos tv-programma. Waarom plaatsen ze geen camera voor een stuk behangpapier of voor een kerstboom met knipperende lichtjes? Dat zou misschien nog minder vervelend zijn.

Overigens moet het mij van het hart (of wat daar bij mij voor doorgaat) dat er tegenwoordig aan de lopende band en op alle zenders programmas te genieten zijn die we vijftig jaar terug - uit eerlijke schaamte - zelfs niet zouden hebben durven opvoeren in de zondagavond-patronage van St Jozef. In de parochiezaal zouden ze zeker nooit een kans gemaakt hebben wegens extreem oppervlakkig, onzinnig of onnozel.

En nochtans hadden we er vijftig jaar geleden al geen grote problemen mee om oppervlakkige, onnozele en onzinnige zaken op te voeren !

Maar het ergste is dat we voor al die oppervallige, onzinnige of onnozele rotzooi nog moeten betalen ook !

3 comments:

Pablo Carpintero said...

Ik begin stilaan te geloven dat de belangrijkste functie bij ieder TV station is :

het aankopen in het groot en aan de laagst mogelijke prijs van alle afval van Amerikaanse, Britse en Australische zenders, met nu een dan een sprinkeling van afval uit andere landen ; voor de
multiculturaliteit weet je wel.

En dan maar herhalen ; drie maal per dag, zeven dagen per week, en om de zoveel weken ...

Ik herinner me, 10 - 15 jaar terug, de minachting die ik en anderen voelden toen we in de USA het gewone TV aanbod bekeken. Maar vergeleken met wat wij hier nu op ons scherm krijgen, was dat de hemel op aarde.

Pablo Carpintero said...

Dat heet dan vooruitgang ...

Anonymous said...

Wie is er hier achterlijk ? De kijker of de producent ?