Uit de oude doos

In feite is dit een reactie op de vorige post, maar die reactie valt nogal lang uit. Daarom heb ik er maar een tweede post van gemaakt. De kleinzielige enormiteit van de dames en heren senatoren " verblind ... door een conflict van twee eeuwen geleden", ligt me erg zwaar op de maag.

Uit "Conflictstof uit de oude doos" :

"Er was een tijd dat je wijs moest zijn of lijken om in de Senaat te mogen zetelen. Die tijd is voorbij, zo toont het voorstel van wet dat de senatoren Jean-Jacques De Gucht en Paul Wille (Open VLD) indienden samen met hun collega's Philippe Mahoux en Olga Zihren (PS), Josy Dubié (Ecolo) en Christine Defraigne (MR). In oude papenvreterstijl vragen ze daarin de ‘absolute scheiding tussen kerk en staat'.

Erg wijs is dat niet. Dat vond de Raad van State ook. Die kelderde het al op juridische gronden. De senatoren verwarden trouwens het schrijven van een wet – iets wat oplossingen moet brengen – met het schrijven van een pamflet dat problemen boven haalt."

Lees de rest op : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=KF2JE658.

2 comments:

pablo said...

VLD isoleert JJ-ske. Mahoux (wie ?) en Ecolo trekken hun staart in. Indien ze even nagedacht hadden was dat allemaal overbodig geweest. Maar ja, wij mogen het intellect van onze politiekers niet té sterk overschatten.

Anonymous said...

Voor zover die dames en heren iets anders dan lucht onder hun schedelpan hebben moeten dit niet hun beste dagen zijn !