Paniekzaaiers

We "weten" nu weer dat smeltend Zuidpoolijs het niveau van de oceanen met 1.4 m kan doen stijgen tegen 2100. Maar of de gletsjers in de Himalaya krimpen of groeien, dat is een ander paar mouwen ...

Lees onder meer :
http://www.tijd.be/nieuws/buitenland/Smeltend_Zuidpoolijs_doet_zeespiegel_stijgen.8266890-439.art ;
http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/8355837.stm ;
http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/8387137.stm.

Ik word deze (pseudo) - wetenschappelijke paniekzaaierij zo kots en kots beu. Maar ja, Kopenhagen is in aantocht, niet waar. En er moet gepubliceerd worden ; zonder publicatie geen wetenschappelijke erkenning en geen promotie !

Van klimaatdeskundigen, spaar ons Heer. Ze zijn bijna even dogmatisch als economisten ; alleen hebben economisten niet zo'n onbeperkte vrije toegang tot de media en daarom zijn klimaatdeskundigen nog veel gevaarlijker !

Zie ook mijn recente post : "The gospel of global warming."

1 comment:

Pablo Carpintero said...

We MOETEN minder vervuilen, minder afval produceren, minder reizen, minder kinderen produceren, minder huisdieren houden, minder verwarmen, minder vlees eten, enz enz ... de lijst is eindeloos.

PARDON ME FOR LIVING !!!!

Maar dat we een radicaal ander sociaal-economisch systeem nodig hebben dat de meeste van de problemen - die gegroeid zijn uit onze ongebreidelde hebzucht - zou helpen verdampen, daar hecht bijna niemand belang aan.