Kredietratings

"De kans dat Duitsland en Frankrijk hun AAA-rating verliezen is bijzonder klein. Dat is iets minder het geval voor de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Dat schrijft het Amerikaanse kredietratingbureau Moody's in een dinsdag gepubliceerd rapport."

Lees : http://www.tijd.be/nieuws/economie-financien/Britse_en_Amerikaanse_AAA-ratings_lopen_meest_gevaar.8269821-600.art.

Over de feiten zelf wil en kan ik niet oordelen, alhoewel die mij - met de oppervlakkige kennis die ik heb - zéér bizar lijken.

Wie gelooft de rating-agentschappen nog ? Ik niet, maar voor de rest is (er bijna) niets veranderd : ze worden nog altijd even ernstig genomen en uitvoerig geciteerd ... ook in de media die hen verleden jaar nog in de tang genomen hebben.

2 comments:

Pablo Carpintero said...

Het Engelse "rating" en het Franse "raté" liggen wel zeer dicht bij mekaar.

Pablo Carpintero said...

Een lezer op de website van De Standaard vandaag :

"De ratingbureaus regeren weer. Zij gaven de CDO's toch een AAA rating? Daarop gebaseerd kocht de ganse bankwereld deze vergiftigde geschenken. Toch stelt niemand die zelfverklaarde orakels in vraag. Zij kunnnen de wereld manipuleren maar worden nooit afgestraft als ze het verkeerd voor hadden en de hele wereld in een crisis dompelen."