Schande

" ... geen van die argumenten kan er toe leiden dat er ook maar één kind dat onder onze verantwoordelijkheid valt, ook maar één nacht buiten moet slapen. En al helemaal niet in het putje van de winter. Niet één.

Als we onszelf niet die norm kunnen opleggen en we niet in staat zijn om ons voor zulke calamiteiten los te maken van regeltjes, afspraken en bevoegdheden , dan hebben wij onze prioriteiten niet op een rijtje."

Lees : "Niet één kind" .

Een politicus sprak over schuldig verzuim. Dit is niet enkel schuldig : dit is schandalig verzuim ; en het is bijzonder kleintjes van onze premier om zich weer achter regels en administratieve rompslomp te verschuilen.

Lees : "Parlement schiet op Leterme".

De premier benadrukt dat er "keihard" wordt gewerkt. Laat hen dan voor één keer iets onmiddellijk nuttigs doen.

1 comment:

Pablo Carpintero said...

Maar de journalisten zijn ook weer "goed bezig".

Bij een artikel staat een grote foto van daklozen uit Brussel Noord die aankomen in St Niklaas en opgevangen worden in het station. De foto toont, onder andere, een baggage kar vol geladen met vijf grote stukken armoedige bagage.

In het artkel zelf staat : "Wanneer de gezinnen vanavond onder de wol kruipen, hebben de schaarse bezittingen die ze hebben achtergelaten in Brussel Noord al een nieuwe eigenaar gevonden."

Waarom moet het verhaal nog aangedikt worden ? Is het zo al niet erg genoeg ?