Voedselveiligheid

Volgens De Standaard liet het Federaal Voedselagentschap vorig jaar 39 producten van de markt halen, omdat ze niet voldeden aan de eisen op het gebied van voedselveiligheid of -kwaliteit. "Dat is drie producten per dag die worden teruggeroepen". Ah bon ...

En het agentschap staat in de interim-regering niet langer onder de bevoegdheid van de minister van Volksgezondheid, maar onder de voogdij van de minister van Landbouw. Geen kwaad woord over onze politici en ambtenaren, maar lijkt dat toch niet een héél klein beetje eigenaardig ?

2 comments:

Anonymous said...

"De uitspraken dat 40 procent van het voedsel van slechte of middelmatige kwaliteit is, zijn onaanvaardbaar", zegt de Boerenbond. De organisatie dringt aan dat Test-Aankoop "deze foute berichtgeving rechtzet en stopt met zinloze bangmakerij".
Of course ! Iedere andere reactie zou mij verwonderd hebben. Dat gezegd zijnde vertrouw ik Test-Aankop niet meer dan de Boerenbond.

Pablo Carpintero said...

En zinloze, onbewijsbare uitspraken als "Wij hebben het veiligste voedsel ter wereld" door de vroegere baas van het Voedselagentschap, nu big manitou van de Boerenbond, helpen ook niet echt.

Met al mijn sympathie voor onze boeren die in deze, "onze" vrije markt, in een bijna onhoudbare positie gewrongen werden, mede door de "paper pushers" van de EU.

En toch : de boer, hij ploegde voort. Bewonderenswaardig. Maar wat de industrie met zijn producten aanvangt is het misschien veel minder.